Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, петак, 08.12.2006

Уручена признања победницима ТВ фестивала Прес Витез

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 8. децембар – Покрајински секретар за информацијеМилорад Ђурић уручио је признање Ањи Абрамовић, новинарки ТВ Б 92, добитницигран прија првог Регионалног фестивала ТВ минијатура Прес Витез. Фестивал јеодржан у Зрењанину и Новом Саду у организацији Друштва српско-америчкогпријатељства и Удружења новинара Србије, а под покровитељством Покрајинскогсекретаријата за информације и Републичког министарства за културу и медије.
Ања Абрамовић, новинарка ТВ Б 92 добила је гран при зановинарски рад у минијатури "Шућур пита". Реч је о омнибусу којимладалачки,  са чврстим  ставом и поштовањем теоријежурнализма,  озанимљује приче изкултуре и уметности. Добитници признања Фестивал је обезбедио бесплатнедокторске студије, у складу са болоњском конвенцијом, вредне око шест хиљадаевра.

Честитајући награђеној ауторки,  Милорад Ђурић је нагласио да је Покрајински секретаријат заинформације подржао Регионални фестивал ТВ минијатура Прес Витез, јер верује даће се, захваљујући оваквим пројектима унапредити наша новинарска сцена ипрофесионални стандарди у новинарству.
  На свечаности у Извршном већу Војводине уручена су ипризнања лауреатима у категорији новинара и новинарки до 35 и старијих од 36година, затим у категорији камере, монтаже, као и специјална признања идипломе.
У категорији новинара и новинарки до 35 година признање једобила Сања Бечејић, новинарка Телевизије Шабац која је на Фестивалу освојилазлатну медаљу за ангажовану филмску причу "Живе живот Живковићи",док је у категорији новинара старијих од 35 година признање добио РадеРанковић дописник Гласа Америке на српском језику, који је добио златну медаљуза ТВ минијатуру "Амерички фудбал". У категорији камере, златнуповељу понео је Драган Ристић из РТС Зајечар, а златна повеља у категоријимонтаже припала је Душану Удицком, монтажеру из зрењанинске продукције"Дигитал стил".
Свечаности је присуствовао и трећи секретар и аташе закултуру Амбасаде Републике Словачке у Београду Томас Ферко.

fixed-img