Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 22.05.2024

Уручени сертификати полазницама другог циклуса обука Стартап академије женског предузетништва

Читај ми

Читај ми
AA

Данас су у Покрајинској влади уручени сертификати полазницама другог циклуса обука Стартап академије женског предузетништва „Change the game“, односно другог циклуса обука у оквиру прве дигиталне платформе женског бизниса у Србији и региону „ОснаЖене“, коју подржава Покрајински секретаријат за привреду и туризам.

Ресорни секретар др Ненад Иванишевић је овом приликом истакао да не изостаје подршка Секретаријата Стартап академији женског предузетништва јер је важно да се предузетнице међусобно повежу у приватном сектору, као и са релевантним институцијама и организацијама.

„Данашњи резултат показује колико можемо кад смо заједно и када смо упорни. Мушкарци немају никакву предност, предрасуде су створиле предност. Ваша солидарност је ваш успех и треба да пружате међусобну подршку кад год вам се укаже прилика“, рекао је Иванишевић.

Ове године је на обукама по први пут уведено предавање психолога и психотерапеута са циљем јачања самопоуздања и свести о томе да нема професионалног раста без личног развоја и стицања нових знања и вештина.

Обуке у оквиру оба циклуса академије женског предузетништва, које су акредитоване, завршило је укупно 600 жена. Обуке су трајале два месеца и подразумевале су едукације из области менаџмента микро, малих и средњих предузећа, дигиталног маркетинга и књиговодства, као и едукације посвећене наступу на сајамским и другим привредним манифестацијама и о важности фискализације и друштвене одговорности.

Платформа „ОснаЖене” окупља предузетнице из целог региона и пружа подршку, мотивацију и инспирацију за раст и развој пословања.

fixed-img