Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 30.12.2021

Установама социјалне заштите за смештај корисника додељено 97,4 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас директорима установа за смештај корисника уговоре у вредности од 97,4 милиона динара, за развој и унапређење услуга социјалне заштите.

На два конкурса Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова подржана су укупно 54 пројекта за набавку медицинске опреме, уређење санитарних чворова и друге врсте адаптације, чијом реализацијом се подиже квалитет смештаја и услуга у домовима.

„Годину која је за нама почели смо са планираних 90 милиона динара за развој социјалне заштите. Након обиласка установа, прегледа стања и упознавања са потребама, годину завршавамо са 221 милионом динара уложеним у унапређење система социјалне заштите“, рекао је Вулетић.

Ресорни секретар је навео да су претходне две године биле усмерене на бригу о корисницима и очување њиховог здравља, посебно када је реч о вирусу корона.

„Релативно мали број заражених резултат је пожртвованог рада и алтруизма свих запослених у систему социјалне заштите“, нагласио је Вулетић додајући да на данашњи дан у систему социјалне заштите има девет позитивних, од којих су два корисника и седам запослених, док је укупан број лица у свим установама 7.815 корисника и 3.454 запослена.

Вулетић је подсетио на то да, осим сектора социјалне заштите, највеће интересовање грађана постоји за мере популационе политике које се реализују, а најавио је и увођење нових почетком 2022. године.

 

 

fixed-img