Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 25.01.2023

Више новца у 2023. години за конкурсе Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Читај ми

Читај ми
AA

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписаће 1. фебруара конкурсе у областима развоја спорта, спортске инфраструктуре и омладинске политике, а за  пројекте и програме у тим областима у 2023. години у покрајинском буџету обазбеђено је знатно више новца него претходне године“, изјавио је на конференцији за медије ресорни секретар Дане Баста.

И ове године је највише новца намењено за развој спортске инфраструктуре – 225 милиона динара, скоро двоструко више него прошле године. Конкурс ће бити расписан 1. фебруара, а трајаће до 1. маја.

„Овим, знатно већим улагањем у спортску инфраструктуру обезбедићемо нашим спортистима на локалном нивоу много боље услове за бављење спортом“, рекао је Баста.

Према његовим речима, за допринос развоју система спорта предвиђено је 65,6 милиона динара, а средства за ову намену прошле године износила су 43,6 милиона. Конкурс за одговарајуће пројекте биће расписан 1. фебруара и трајаће до 1. априла.

За конкурс за организацију и учешће на међународним манифестацијама од значаја за АП Војводину, који ће такође трајати од 1. фебруара до 1. априла, издвојено је 30 милиона динара.

Повећана су и средства за афирмацију жена у спорту, па је овогодишњи буџет 10 милиона динара, а конкурс ће трајати од 1. фебруара до 1. марта. За афирмацију школског и универзитетског спорта  издвојено је осам милиона динара, а тај  конкурс ће бити расписан 1. фебруара и трајаће до 1. априла.

Када је реч о омладинском сектору, од 1. фебруара до 1. марта биће расписана три конкурса. За спровођење омладинске политике опредељено је 28 милиона динара, за оснаживање и оснивање канцеларија за младе пет милиона, а Фонд за таленте ће на располагању имати три милиона динара.

fixed-img