Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 04.06.2007

Војводина постала партнер европског музичког пројекта ”У звуцима места”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,4. јун – АП Војводина је постала партнер европског музичког пројекта «У звуцимаместа», који реализују Италија (регија Фриули Венеција чулија је водећипартнер), Аустрија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија и Албанија.
-На основу Споразума о сарадњииталијанске регије Фриули Венеција чулија са АП Војводином, у којем је културавелика спона, музика и туризам праве «трансверзалу» преко ове велике регије.Током ове године, три концерта ће се одржати у Војводини, и то на местима којанису уобичајена за музичка дешавања, навео је Предраг Новиков, директорКанцеларије за европске послове најављујући учешће Војводине у пројекту «Узвуцима места».
– Пројекат се реализује од 1999.године, и годишње се одржи осамдесетак концерата, у свим земљама које суучеснице пројекта, навео је Масимо Габелоне, координатор пројекта. Идејаводиља целог пројекта је да се добра музика, класика, џез и етно-џез изводена необичним местима – у старим, помало заборављеним замковима, на археолошкимлокалитетима, у зеленим парковима, и то у малим местима, која и немајуконцертне дворане и традицију.
«Колико је ово занимљив иквалитетан пројекат, нека сведочи чињеница да је штанд пројекта «У звуцимаместа» на Међународном сајму укуса у Горици посетило преко 250.000 људи» навеоје Габелоне.
У Панчеву ће концерт бити одржан2. јула, у Новом Бечеју 6. а у Сремској Митровици 8. јула, гостоваћеиталијански уметници који су победили на конкурсу «Нова каријера», и изводићедела Шуберта, Бетовена, Моцарта…Искуство претходних концерата је показало дапублику чини млада популација, и ова три концерта су само најава програма којиће се реаилизовати током 2008. године. 

fixed-img