Picture of the authorPicture of the author
/ Суботица, петак, 15.09.2006

Војвођански привредници на сајму у Словенији

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 5. септембар – Тринаест војвођанских предузећа учествоваће на 39. Међународном сајму привреде, који ће од 6. до 13. септембра бити одржан у Цељу. Заједнички наступ ових предузећа омогућен је из средстава Фонда за подршку промоцији извоза (БПФ) којим се субвенционишу трошкови закупа и опремања заједничког штанда, трошкови превоза сајамских експоната као и трошкови штампања заједничког каталогаНови Сад, 5. септембар – Тринаест војвођанских предузећа учествоваће на 39. Међународном сајму привреде, који ће од 6. до 13. септембра бити одржан у Цељу. Заједнички наступ ових предузећа омогућен је из средстава Фонда за подршку промоцији извоза (БПФ) којим се субвенционишу трошкови закупа и опремања заједничког штанда, трошкови превоза сајамских експоната као и трошкови штампања заједничког каталога.
Предузећа која ће наступити на овој престижној сајамској манифестацији, једној од највећих те врсте у Европи, изабрана су путем конкурса који је расписан у мају ове године на предлог Покрајиског секретаријата за привреду, који је носилац пројекта Фонд за подршку промоцији извоза, а стручна служба за реализацију програма привредног развоја АП Војводине донела је одлуку да субвенционише наступ на сајму у Цељу за следећа предузећа: "Рапид" а.д. Апатин, "Ал Пацк" Суботица, "Новитет-Дунав" а.д. Бездан, "Марко" д.о.о Челарево, "Траншпед" а.д. Нови Сад, "Бостон" а.д. Нови Сад, "Декра-С" Лединци, "Новатроник" д.о.о. Нови Сад, "Житница-млин" д.о.о, "Слован-прогрес" Селенча, "Цхромил" сзр Госпођинци, "Пешовић" Шимановци и "Марина" а. д. Бачка Паланка.
Такође, на овој сајамској манифестацији у Цељу, првој те врсте од када је Словенија постала члан Европске уније, покрајински секретар за привреду, Синиша Лазић, одржаће презентацију војвођанске привреде и представити могућности сарадње војвођанских и словеначких предузећа, као и могућности улагања у Покрајину.

fixed-img