Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 22.08.2024

За набавку опреме и система за наводњавање и побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака у АП Војводини додељено 370 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора укупне вредности од 370 милиона динара за набавку опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака у АП Војводини.

Потписана су 294 уговора са пољопривредним газдинствима, а субвенционисана површина пољопривредног земљишта на којој ће бити постављена опрема износи 3.000 хектара.

Уговоре је уручио помоћник ресорног секретара Петар Самоловац.

„У овој години суфинансирана је набавка 98 пумпи и агрегата за наводњавање, 34 тифона, 12 система за наводњавање у типу ‘ренџер’, 14 соларних система за наводњавање и 210 система за наводњавање ‘кап по кап’“, изјавио је Самоловац истакавши да је интересовање пољопривредних газдинстава за улагања у системе за наводњавање било значајно и ове године.

Он је рекао да ће се улагања наставити како би се помогло пољопривредним произвођачима да њихова производња буде ликвидна у овим условима.

„Посматрајући текућу, али и претходне три агроекономске године, које су биле сушне или екстремно сушне, наводњавање пољопривредних култура je неминовност наше пољопривредне производње у будућности“, казао је Самоловац и истакао да је учешће пољопривредних газдинстава 276,6 милиона динара, чиме укупан износ инвестиције у системе за наводњавање, заједно са учешћем Секретаријата, износи 646,6 милиона динара.

У последње четири године, Секретаријат је определио укупно 1,5 милијарди динара за улагање у области наводњавања.

fixed-img