Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 28.06.2024

За развој ловства у Војводини додељено 108,6 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

За развој ловства у Војводини путем конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојено је преко 108,6 милиона динара, а уговори о додели средства уручени су корисницима данас у Ловачком савезу Војводине.

Закључен је укупно 261 уговор, са 93 корисника, међу којима највећи број чине ловачка удружења − 85, потом јавна предузећа и привредна друштва.

Уговоре је корисницима, који су остварили права на ова средства из буџетског фонда за развој ловства АП Војводине за 2024. годину, уручио помоћник ресорног секретара Милан Дозет.

Он је указао да је овога пута Секретаријат посебну пажњу посветио подршци биодиверзитету, односно унапређењу стања популације дивљачи и њихових станишта.

„Оваквом подршком желели смо да омогућимо бржу репродукцију дивљачи. Секретаријат води рачуна и о пројектима јавних предузећа, који су од стратешког значаја за ловни туризам“, нагласио је Дозет.

Средства која су данас додељена, осим за унапређење стања популације дивљачи и њених станишта, намењена су и за опремање корисника ловишта, праћење стања појединих врста дивљачи у Војводини, набавку одраслих јединки фазана, набавку живе дивљачи пољске јаребице и муфлона.

Корисници средства, према условима конкурса, могу средства утрошити и на изградњу и реконструкцију ловно-техничких објеката и набавку живе дивљачи у ловиштима посебне намене, набавку опреме за кориснике ловишта, истраживање реалног прираста зеца, као и за трошкове осигурања корисника ловишта на име штете од дивљачи.

Додели уговора присуствовао је и заменик покрајинског секретара Золтан Тот.

 

fixed-img