Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 30.05.2024

За реконструкцију образовно-васпитних установа у Војводини 186 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Роберт Отот уручио је данас уговоре у вредности од 186 милиона динара за реконструкцију, адаптацију, санацију, инвестиционо и текуће одржавање објеката 34 установе предшколског, основног и средњег образовања и васпитања у АП Војводини.

За радове на обнови и одржавању четири предшколске установе опредељено је 11,5 милиона динара, за 20 основних школа издвојена су 122 милиона динара, за седам средњих школа 45 милиона динара, док је за радове на санацији у три дома ученика обезбеђено 7,5 милиона динара.

„На овогодишњи конкурс пристигла је укупно 191 пријава, односно 130 пријава из области основног образовања, 42 пријаве из области средњег образовања, осам пријава из области ученичког стандарда и једанаест из области предшколског васпитања и образовања. Укупан износ тражених средстава износио је скоро 1,7 милијарди динара, док је расположиво било свега 186 милиона динара. Имајући у виду то што је укупан износ тражених средстава на конкурсу скоро десет пута већи од расположивог оквира, планирамо да наставимо финансирање реконструкције, адаптације, санације зграда установа образовања и у наредном периоду”, изјавио је потпредседник Отот.

Истакао је да ће Покрајинска влада и даље доследно подржавати унапређивање образовања, како би наставници, ученици и њихови родитељи имали све боље могућности и услове у образовно-васпитним установама у Војводини.

„Желим да наша деца с радошћу иду у школу, да се осећају пријатно, безбедно и да буду мотивисани за учење, а да наставници и родитељи буду задовољни условима и подршком коју пружамо”, закључио је Отот.

fixed-img