Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 14.11.2006

Започело остваривање пројекта враћања спорта на Универзитет

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 14. новембар – На Факултету за спорт и физичко васпитање потписан је уговор о реализацији пројекта враћања спорта на Универзитет. Уговор су потписали покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић и декан Факултета за спорт и физичко васпитање проф. др Милена Микалачки.
Иницијативу за враћање спорта на Новосадски универзитет покренуо је Факултет за спорт и физичко васпитање, након анкете у којој су студенти одговорили потврдно на питање да ли постоји потреба за увођењем физичког васпитања студената на Новосадски универзитет. Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао је пројекат.
Како је установљено да је чак чак 80% студената подржало иницијативу, Факултет за спорт и физичко васпитање израдио је пројекат, на основу кога ће студентима бити понуђено тринаест осавремењених програма за визичко васпитање, од којих ће три бити измештени са факултета – планинарење, пливање и веслање. У међувремену, потписан је Протокол о сарадњи са Веслачким клубом "Данубиус" из Новог Сада, чиме је учињен први корак ка реализацији програма.
Како је на конференцији за новинаре наглашено, промоција програма биће одржана у фебруару наредне године, а реализација пилот пројекта ће започети у летњем семестру школске 2006/2007 године.
Покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић је нагласио да ће, када се спорт врати на Новосадски универзитет, бити настављена дугогодишња традиција, пошто је Универзитет био међу првим установама у којима је, у складу са законским могућностима, остваривано ово законско право. Дулић је изразио наду да ће се, на овај начин, код младих створити позитиван однос према спорту. Да би се анимирало што више младих да поведу рачуна о свом здрављу, из покрајинског буџета ће бити издвајана значајнија средства него до сада.
Иначе, како је рекла декан Факултета за спорт и физичко васпитање проф. др Милена Микалачки, посебна пажња ће бити посвећена студентима са хендикепом, којима ће, такође, бити омогућено бављење спортом. Она је најавила да ће ускоро бити потписан споразум о сарадњи са Савезом за спорт и рекреацију инвалида Града Новог Сада.

fixed-img