Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 15.10.2007

Започета градња новог пута у Мошорину

Читај ми

Читај ми
AA

Мошорин/Нови Сад, 15. октобар –  УМошорину, у општини Тител, данас је започета градња новог пута који ће овосело повезати са Виловом и Тителом. Председник Извршног већа Војводине мр БојанПајтић, на челу делегације Извршног већа Војводине и Фонда за капиталнаулагања, обишао је градилиште у Мошорину и са председником општине ТителМиливојем Петровићем потписао уговор, којим Фонд за капитална улагањафинансира изградњу пута.За ову намену Фонд је издвојио 228 милиона динара. Изградиће се пут дуг 16километара, тако да ће Моширинци до Титела стизати  преко Вилова, путем краћим за 15-таккилометара. Наиме, до сада је постојала само калдрма од Шајкаша до Мошорина иниједан други пут из Мошорина. 
– Од 15 милијарди динара, колико ове године одобрено за пројекте у Фонду закапитална улагања, већина пројеката односи се на изградњу путева у Војводини.Преко 80 одсто путева у Војводини су у лошем стању и ове године ћемореконструисати или изградити око 480 километара.  Даљи приоритети Фонда су насипи, односнообезбеђивање одбрамбених појасева на рекама и изградња водоводних иканализационих мрежа. У општини Тител радимо на изградњи све те три ствари:реконструишемо насип јер је ова општина једна од најугроженија од евентуелнихпоплава, градимо 16 километара пута и финансирамо реконструкцију канализационемреже у самом Тителу, рекао је председник Пајтић и додао да је општина Тител,која је као неразвијена била у приоритетима, ове године из Фонда за капиталнаулагања добила 513 милиона динара, док буџет ове општине износи око 150милиона. Значи, Фонд је у овој општини уложио више од  три њена буџета.  
Нови пут повезује три насељена места тителске општине, биће дугачак 16километара и широк шест метара. По речима председника општине Тител МиливојаПетровића, ради се о капиталном улагању којег у овој општини није билодеценијама уназад. Извођач радова је "Војводина пут – Бачкапут".  Поред тога што се обезбеђуједиректна веза са општинским седиштем, пут ће земљорадницима омогућити да лакшестигну до својих њива на Тителском брегу. 

fixed-img