Picture of the authorPicture of the author
/ Суботица, петак, 01.06.2007

Започета обнова путева у општини Суботица коју финансира Фонд за капитална улагања Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,Суботица, 1. јун –  Председник Извршног већаВојводине мр Бојан Пајтић, на челу делегације Покрајинске владе и Фонда закапитална улагања Војводине, данас је обишао насеља у општини Суботица –  Чантавир, чурђин  и саму Суботицу и озваничио почетак радова наизградњи, реконструкцији и обнови уличне и путне мреже. Наиме, Фонд за капитална улагања издвојио је 107,3 милиона динара за оверадове, на основу пројекта који је поднела Општина Суботица.- Фонд за капитална улагања почео је да ради оно због чега је основан. Захваљујућиновом Уставу, Војводина ће сваке године имати преко  200 милиона евра на располагању за новеинвестиције. Почели смо са инвестицијом од 107 милиона динара за 11 километарапута и изградњу уличне инфраструктуре у општини Суботица. Наша амбиција јестеда у наредне четири године, од милијарду евра колико ћемо добити, поправимо свепутеве у Војводини, изградимо водоводне и канализационе мреже у свим већимнасељима, да изградимо и поправимо школе, забавишта и здравствене установетамо где је то потребно. Оно што се од политичара очекује јесте да решавајуживотне проблеме грађана и да им омогуће бољи стандард. Као Покрајина, коначноимамо инструмент да озбиљно утичемо на побољшање услова живота грађанаВојводине. Поред тога, улагаћемо и у индустријске зоне, односно ствараћамоуслове да се кроз инфраструктуру, кроз индустријске зоне повећа бројзапослених, привуку нове инвестиције и да свима у Војводини буде – већ наконнеколико година – очигледно боље, изјавио је мр Бојан Пајтић.  
Делегација Извршног већа Војводине, у којој су били покрајински секретариИштван Пастор, Синиша Лазић и мр Јовица Ђукић, директор Фонда за капиталнаулагања Момчило Миловић, у пратњи домаћина председника Општине Суботице ГезеКучере, обишла је градилишта. У Чантавиру се гради пут у Улици Киш Ференца, узречицу Чик, у чурђину се поставља нови асфалтни слој према Мишићеву у дужиниод 6,3 километра, а у Суботици се комплетно реконструише канализационаинфраструктура и коловоз у Улици браће Радић, једној од улица у ширем центруСуботице. 
Председник општине Суботица Геза Кучера је истакао да изградња и обновалокалне мреже путева веома значајна за житеље ове општине, да су до сада зареализацију ових пројеката морали да дижи и кредите и да су у Фонду закапитална улагања препознали шансу да се пројекти до краја реализују. Кучераје рекао да Суботица очекује да у правичној сразмери партиципира за средстваФонда за капитална улагања и за друге пројекте, уз уважавање принципасолидарности према неразвијенима.  

fixed-img